Ερωτήσεις Τεύχους Δεκεμβρίου

ΦΟΡΜΑ ΔΕΚ 2012Tα οικονομικά προβλήματα με κάνουν τα τσακώνομαι συχνά με τον άντρα μου. Πως μπορούμε ν’ αποφύγουμε τις εντάσεις;

Εφόσον οι τσακωμοί σας προέρχονται από τα οικονομικά προβλήματα καλό θα ήταν να συζητήσετε σε κλίμα ηρεμίας το πώς θα μπορούσατε να τα διευθετήσετε βάζοντας προτεραιότητες π.χ. ποιο επείγει να τακτοποιηθεί πρώτο, ποιο δεύτερο εστιάζοντας στο μεγαλύτερο δυνατό όφελος και το μικρότερο κόστος. Χρειάζεται δηλαδή να συζητήσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε λύσης ώστε να καταλήξετε στην πιο συμφέρουσα χωρίς να οδηγείστε κάθε φορά στην επανάληψη των ίδιων συζητήσεων που σας φθείρουν.

 

Όταν πλησιάζει η εορταστική περίοδος αισθάνομαι άσχημα γιατί στην πραγματικότητα δεν θέλω να παρευρεθώ στις οικογενειακές συγκεντρώσεις αφού νιώθω ότι όλοι θα με κρίνουν για τα παραπανίσια κιλά μου ή για το γεγονός ότι είμαι ακόμα ελεύθερη. Πως μπορώ να αντιμετωπίσω τις αδιάκριτες ερωτήσεις τους;

Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται να επιδείξεις διεκδικητικότητα, να υπερασπιστείς τον εαυτό σου, χωρίς να μπεις στη διαδικασία της απολογίας ώστε να σεβαστούν τις επιλογές σου χωρίς να χρειάζεται να αποφεύγεις τις οικογενειακές συγκεντρώσεις. Πιο συγκεκριμένα μπορείς να εκφράσεις τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου (τι σκέφτεσαι και πως νιώθεις όταν σου θέτουν αυτές τις ερωτήσεις) και τη συνέπεια επανάληψης αυτών των ερωτήσεων προς το πρόσωπό σου ,ότι δηλαδή θα σε ωθήσουν στο να μη συμμετέχεις.

 

Σε χώρους όπως το μετρό ή σε μέρη με υπερβολικό κόσμο αγχώνομαι και γι’ αυτό συνήθως τα αποφεύγω. Κάνω καλά;

Το εάν κάνεις καλά ή όχι εξαρτάται από το εάν μέσω της αποφυγής προκαλούνται ή όχι προβλήματα στην καθημερινότητά σου. Παρόλα αυτά αν κάτι σε αγχώνει είναι προτιμότερο να το διαιρείς σε μικρότερα κομμάτια ώστε να αντιλαμβάνεσαι ότι κάνοντας μικρότερα βήματα π.χ. πρώτα πηγαίνοντας στην είσοδο του μετρό, έπειτα μπαίνοντας μέσα στο σταθμό του μετρό, μετά παρατηρώντας το μετρό παραμένοντας καθισμένος στο χώρο αναμονής, ύστερα μπαίνοντας στο μετρό για μια στάση και σταδιακά για περισσότερες. Παρόμοια διαδικασία μπορεί να εφαρμοστεί και σε μέρη με υπερβολικό κόσμο ώστε να διαχειριστείς το άγχος σου και να διαπιστώσεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις. Σε αυτή την προσπάθεια μπορούν να σε βοηθήσουν και δικοί σου άνθρωποι με το να σε ενθαρρύνουν.

Εγγραφείτε δωρεάν στο μηνιαίο newsletter.

Δωρεάν με την εγγραφή σας η σύντομη συνεδρία χαλάρωσης και το μοναδικό τετράδιο ευγνωμοσύνης.

Σας ευχαριστώ για την εγγραφή και σύντομα θα παραλάβετε τα δώρα σας!

Κάτι συνέβη λάθος. Προσπαθήστε ξανά.

Comments are closed.

Εγγραφείτε δωρεάν στο μηνιαίο newsletter.

Αποκτήστε δωρεάν με την εγγραφή σας τη σύντομη συνεδρία χαλάρωσης και το μοναδικό τετράδιο ευγνωμοσύνης.

Σας ευχαριστώ για την εγγραφή και σύντομα θα παραλάβετε τα δώρα σας!

Κάτι συνέβη λάθος. Προσπαθήστε ξανά.