Τι είναι λοιπόν η Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία;

grafeio-psyxologou-Fostiria-Amanatidou

Η φιλοσοφία της βασίζεται στο γεγονός ότι οι καταστάσεις δεν μπορούν να προκαλέσουν κάποια συγκεκριμένη αντίδραση, όμως οι σκέψεις μας για αυτές τις καταστάσεις μπορούν (Επίκτητος). Οι σκέψεις μας επηρεάζουν τα συναισθήματά μας. Τα συναισθήματά μας επηρεάζουν τη συμπεριφορά μας (αντίδρασή μας). Αλλάζοντας τις σκέψεις μας, αλλάζουμε τα συναισθήματά μας και εν συνεχεία τη συμπεριφορά μας (αντίδρασή μας).

Η Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία δίνει έμφαση στη συνεργασία και την ενεργό συμμετοχή του θεραπευόμενου. Αρχικά δίνει έμφαση στο παρόν και επιδιώκει να διδάξει στο θεραπευόμενο πώς να γίνει ο θεραπευτής του εαυτού του, τον διδάσκει να αναγνωρίζει, να αξιολογεί και να απαντά στις δυσλειτουργικές σκέψεις και πεποιθήσεις του χρησιμοποιώντας μια ποικιλία τεχνικών.

Το συγκεκριμένο είδος ψυχοθεραπείας καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ψυχικών καταστάσεων (άγχος, κατάθλιψη, πανικό, φοβία, καταναγκασμό, πένθος, βουλιμία, ανορεξία, θεραπεία ζεύγους, διαταραχές προσωπικότητας) όπου οι συνεδρίες είναι δομημένες και η χρονική διάρκεια της θεραπείας χρονικά περιορισμένη.

Εγγραφείτε δωρεάν στο μηνιαίο newsletter.

Αποκτήστε δωρεάν με την εγγραφή σας τη σύντομη συνεδρία χαλάρωσης και το μοναδικό τετράδιο ευγνωμοσύνης.

Σας ευχαριστώ για την εγγραφή και σύντομα θα παραλάβετε τα δώρα σας!

Κάτι συνέβη λάθος. Προσπαθήστε ξανά.