Σας καλωσορίζω με ιδιαίτερη αγάπη στην ιστοσελίδα φροντίδας της ψυχής. Ονομάζομαι Αμανατίδου Φωστηρία. Είμαι ψυχολόγος, Ειδικός στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία Παιδιών και Ενηλίκων.

Τι είναι λοιπόν η Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία;

Η φιλοσοφία της βασίζεται στο γεγονός ότι οι καταστάσεις-τα γεγονότα δε μπορούν να προκαλέσουν κάποια συγκεκριμένη αντίδραση, όμως οι σκέψεις μας για αυτές τις καταστάσεις-γεγονότα μπορούν (Επίκτητος). Οι σκέψεις μας επηρεάζουν τα συναισθήματά μας. Τα συναισθήματά μας επηρεάζουν τη συμπεριφορά μας (αντίδρασή μας). Αλλάζοντας τις σκέψεις μας, αλλάζουμε τα συναισθήματά μας και εν συνεχεία τη συμπεριφορά μας (αντίδρασή μας).

Η Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία δίνει έμφαση στη συνεργασία και την ενεργό συμμετοχή του θεραπευόμενου. Αρχικά δίνει έμφαση στο παρόν και επιδιώκει να διδάξει στο θεραπευόμενο πώς να γίνει ο θεραπευτής του εαυτού του, τον διδάσκει να αναγνωρίζει, να αξιολογεί και να απαντά στις δυσλειτουργικές σκέψεις (τρόποι σκέψης που δε μας βοηθούν) και πεποιθήσεις (κυρίαρχες αντιλήψεις) του χρησιμοποιώντας μια ποικιλία τεχνικών.

Το συγκεκριμένο είδος ψυχοθεραπείας καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ψυχικών καταστάσεων (Διαταραχές άγχους: φοβίες, κρίσεις πανικού, ψυχαναγκασμοί-καταναγκασμοί. Διαταραχές διάθεσης: κατάθλιψη, μανιοκατάθλιψη, κυκλοθυμία. Διαχείριση πένθους. Διατροφικές διαταραχές: νευρογενής βουλιμία, νευρογενής ανορεξία, υπερφαγία. Διαταραχές προσωπικότητας: ναρκισσιστική, μεταιχμιακή κ.α.) όπου οι συνεδρίες είναι δομημένες και η χρονική διάρκεια της θεραπείας χρονικά περιορισμένη.

Επίσης εφαρμόζω και μια πρωτοποριακή τεχνική, EFT (Emotional Freedom Technique) η οποία βοηθά στην απελευθέρωση συναισθημάτων που έχουν καταπιεστεί και σωματοποιηθεί. Όταν απελευθερώνουμε το συναίσθημά μας, επεξεργαζόμαστε όλα εκείνα τα βιώματα που είναι εγκλωβισμένα και επαναφέρουμε την ισορροπία σε σωματικό και ψυχικό επίπεδο. Η συγκεκριμένη τεχνική έχει άμεσα και ορατά αποτελέσματα αναφορικά με τη διαχείριση του άγχους.

Επομένως αν σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής σας νιώσετε  την ανάγκη να μοιραστείτε τα θέματα που σας απασχολούν (είτε γιατί βιώνετε έντονο άγχος ή θλίψη, είτε γιατί επιθυμείτε να βελτιώσετε τη σχέση με το παιδί σας ή με το σύντροφό σας) μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συνεργαστούμε. Με σεβασμό, εχεμύθεια, ενσυναίσθηση θα είμαι συνοδοιπόρος στο μοναδικό ταξίδι φροντίδας της ψυχής σας.

Τέλος θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι πραγματοποιούνται συνεδρίες και μέσω skype για όσους διαμένουν εκτός Θεσσαλονίκης αλλά και για όσους δυσκολεύονται να μετακινηθούν.

Εγγραφείτε δωρεάν στο μηνιαίο newsletter.

Αποκτήστε δωρεάν με την εγγραφή σας τη σύντομη συνεδρία χαλάρωσης και το μοναδικό τετράδιο ευγνωμοσύνης.

Σας ευχαριστώ για την εγγραφή και σύντομα θα παραλάβετε τα δώρα σας!

Κάτι συνέβη λάθος. Προσπαθήστε ξανά.