Διαχείριση σχέσης εκπαιδευτικού-εφήβου

Την Κυριακή, 4/9/2016 και ώρα 16:00 μ.μ. στο πλαίσιο του 9ου Foreign Languages Forum συζητώ με τους εκπαιδευτικούς για τη διαχείριση σχέσης εκπαιδευτικού-εφήβου.

Η εφηβεία είναι ένα ιδιαίτερο αναπτυξιακό στάδιο. Είναι η μετάβαση από την παιδική ηλικία στην ενήλικη ζωή, μια ευαίσθητη πορεία προς την ενηλικίωση. Στη συγκεκριμένη παρουσίαση με τίτλο “Διαχείριση σχέσης Εκπαιδευτικού-Εφήβου” θα ασχοληθούμε με τη συνδρομή του εκπαιδευτικού σε τάξη εφήβων, θα αναλυθούν τα χαρακτηριστικά των εφήβων, πώς συμπεριφέρονται-πώς αντιδρούν κατά τη διάρκεια δόμησης της ταυτότητά τους. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό οι εκπαιδευτικοί να γνωρίζουν τί συμβαίνει στο συγκεκριμένο στάδιο ψυχοσυναισθηματικής ανάπτυξης καθώς καλούνται να αντιμετωπίσουν διάφορες συμπεριφορές που χρειάζεται να διαχειριστούν.
Για αυτό το λόγο θα δοθεί έμφαση σε πρακτικές που θα βοηθήσουν τους εκπαιδευτικούς να τονώσουν την αυτοπεποίθηση των εφήβων δημιουργώντας ένα θετικό κλίμα εντός της τάξης.
Είναι απαραίτητο να θυμάται κανείς ότι ο εκπαιδευτικός δεν είναι μονάχα φορέας γνώσης αλλά και συναισθημάτων. Γιατί τελικά αυτό που μένει έντονα στις καρδιές των μαθητών-εφήβων είναι περισσότερο το συναίσθημα που αποτυπώθηκε στην ψυχή τους και λιγότερο η γνώση που εντυπώθηκε στο νου τους.
Σας περιμένω λοιπόν να μοιραστούμε μαζί τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας στο συγκεκριμένο θέμα.

http://eltnews.gr/%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7.html

 

Εγγραφείτε δωρεάν στο μηνιαίο newsletter.

Δωρεάν με την εγγραφή σας η σύντομη συνεδρία χαλάρωσης και το μοναδικό τετράδιο ευγνωμοσύνης.

Σας ευχαριστώ για την εγγραφή και σύντομα θα παραλάβετε τα δώρα σας!

Κάτι συνέβη λάθος. Προσπαθήστε ξανά.

Comments are closed.

Εγγραφείτε δωρεάν στο μηνιαίο newsletter.

Αποκτήστε δωρεάν με την εγγραφή σας τη σύντομη συνεδρία χαλάρωσης και το μοναδικό τετράδιο ευγνωμοσύνης.

Σας ευχαριστώ για την εγγραφή και σύντομα θα παραλάβετε τα δώρα σας!

Κάτι συνέβη λάθος. Προσπαθήστε ξανά.