Εορταστικό κλίμα και τζόγος

xristougenna-tzogos-300x224Εορταστικό κλίμα και τζόγος

Η περίοδος των γιορτών οδηγεί πολλά άτομα στην ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια. Γιατί συμβαίνει αυτό; Πολλοί πιστεύουν ότι η εύνοια της τύχης είναι μεγαλύτερη κατά τη διάρκεια των γιορτών. Θέλουν να ελπίζουν ότι θα κερδίσουν και ότι θα εκπληρώσουν τα όνειρά τους. Η διάθεση τους είναι ιδιαίτερα θετική, είναι πιο αισιόδοξοι και έτοιμοι να ρισκάρουν περισσότερο.

Η ανάγκη των ανθρώπων για θετικές αλλαγές κατά την περίοδο των εορτών τους ωθεί στο να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στον παράγοντα τύχη και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους τζογάροντας. Προσμένουν με ιδιαίτερη αγωνία να κερδίσουν και να επιτύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Έτσι προσπαθούν να υιοθετήσουν επιτυχείς στρατηγικές εξασφάλισης όσο το δυνατόν περισσότερων κερδών, καταναλώνουν περισσότερο χρόνο τζογάροντας ώστε να αισθάνονται την αδρεναλίνη να ανεβαίνει στα ύψη.

Φυσικά όταν κερδίζουν εισπράττουν μεγάλη ικανοποίηση. Έτσι ενισχύεται η ανάγκη τους να παίξουν με στόχο να κερδίσουν ξανά. Σκέφτονται ότι μπορούν να τα καταφέρουν καθώς η ελπίδα όπως είναι γνωστό πεθαίνει πάντα τελευταία. Αυτή η συμπεριφορά τους βασίζεται στα θετικά συναισθήματα που προκαλούνται από την εορταστική ατμόσφαιρα των ημερών και της σκέψης ότι η τύχη θα είναι με το μέρος τους.

Πέρα από το εορταστικό κλίμα υπάρχει και το αρνητικό κλίμα, της έντονης οικονομικής κρίσης. Ο συνδυασμός αυτών των δύο εντείνει τις προσπάθειες των ατόμων για αλλαγή καθώς επιθυμούν να ξεφύγουν από τον αρνητισμό και να εισέλθουν σε επίπεδα οικονομικής ευμάρειας. Έτσι τζογάρουν για να εκπληρώσουν τις προσδοκίες τους.

Όπως γίνεται κατανοητό, η ύπαρξη των συγκεκριμένων συνθηκών οδηγεί τους εθισμένους στο τζόγο να στοιχηματίζουν περισσότερο για να αναπληρώσουν πιθανές απώλειες και να αυξήσουν τα κέρδη τους και τους εποχικούς τζογαδόρους (των εορτών) να στοιχηματίζουν για να επιτύχουν μια αλλαγή στη ζωή τους αποκτώντας το επίπεδο πολυτέλειας που ονειρεύονται.

Αυτό το οποίο δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι τα Χριστούγεννα αποτελούν ένα μήνυμα αγάπης, αισιοδοξίας. Ας κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση δίχως να προσανατολιζόμαστε αποκλειστικά στην απόκτηση όλο και περισσότερων υλικών αγαθών μέσω του τζόγου.

Εγγραφείτε δωρεάν στο μηνιαίο newsletter.

Δωρεάν με την εγγραφή σας η σύντομη συνεδρία χαλάρωσης και το μοναδικό τετράδιο ευγνωμοσύνης.

Σας ευχαριστώ για την εγγραφή και σύντομα θα παραλάβετε τα δώρα σας!

Κάτι συνέβη λάθος. Προσπαθήστε ξανά.

Comments are closed.

Εγγραφείτε δωρεάν στο μηνιαίο newsletter.

Αποκτήστε δωρεάν με την εγγραφή σας τη σύντομη συνεδρία χαλάρωσης και το μοναδικό τετράδιο ευγνωμοσύνης.

Σας ευχαριστώ για την εγγραφή και σύντομα θα παραλάβετε τα δώρα σας!

Κάτι συνέβη λάθος. Προσπαθήστε ξανά.